Adventtikalenteri 2020

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 08.12.2020 - 17:36:06

 

Seurakunnan jo perinteeksi muodostunut adventtikalenteri on täällä taas! Tänävuonna tutut ja uudet tuttavuudet jakavat kanssamme tärkeät joulukoristeensa. Ota seurantaan #someronsrkadventtikalenteri.

 

9.12.2020

Ostimme tämän Airamin joulukuusen sähkökynttiläsarjan, kun valmistauduimme viettämään ensimmäistä yhteistä jouluamme Kuopiossa v. 1990. Vaan kuinkas kävikään, sarjasta paloi ensimmäinen lamppu hyvin nopeasti. Varalamppu käyttöön mutta kohta paloi toinenkin eikä varalamppua enää ollut. Eikä sarjaan sopivaa varalamppua myöskään mistään kaupasta löytynyt. Ahdistus ja harmitus kasvoi. Ostinko sutta? Kikkailemalla saimme kuitenkin loput lamput palamaan mutta sarjaa ei voinut pitää niin paljon kuin halusimme. Lopulta saimme varalamppuja hankittua (myös suoraan valmistajalta) mutta lamppuja ole sen koommin myöskään palanut. Sarja on edelleen käytössä joulukuusessa mutta alkutaival ei unohdu koskaan.

Olli Salomäenpää

kanttori

 

8.12.2020 Jean Sibeliuksen päivä

Piano.
Ei se mikään joulukoriste ole, mutta siinä se seisoo paraatipaikalla olohuoneessa. Sen ääreen kokoonnutaan laulamaan yhdessä joululauluja tai hiljennytään kuuntelemaan toisen soittoa.
Pianon sointi kuusen kynttilöiden valossa on se, mitä mielessäni näen ja kuulen, kun ajattelen joulua.

Hyvää suomalaisen musiikin päivää!

Emmi Ali-Yrkkö
Somerniemen Musiikkiteatteri

7.12.2020

Kiiruun koulun valinnainen maatalousryhmä on monena vuonna joulunalusaikaan askarrellut jonkin havukoristeen. Tänä vuonna havuseppeleen teko osui koulun adventtikirkon yhteyteen ja pari 8.luokan seppelettä päätyikin kirkon ovelle.
Ikivihreästä kuusesta valmistettu seppele on meille myös oivallinen muistuttaja kristinuskon lupaamasta ikuisesta elämästä.
Olkoon se myös nöyrä kiitos ja kunnianosoitus itsenäisen Suomenveteraaneille ja sankarivainajille.
Risto Lindberg
lehtori

 

6.12.2020 Itsenäisyyspäivä

Lamminniemen päiväkuntoutuksen väkeä itsenäisyypäivän alla 2020 vas. Terttu Suvila, Toivo Suvila, Hanna Kotikoski, Vihtori Karikytö, Into Hurri, Teuvo Kotikoski ja Terttu Joro.

Pöydällä Teuvon veistämä Tuomaanristi ja karjalan käkiä. Sekä muita veteraanien veistämiä esineitä, osa puhdetöitä rintamalla.

Osa veteraaneista on aloittanut päiväkuntoutuksen pitkän tauon jälkeen. Keväällä annettiin ehdoton kielto kokoontumiselle koronan takia, nyt voidaan kokoontua pienellä porukalla. Osa näistä veteraaneista käy päivätoiminnassa kerran viikossa. Kuvassa eivät ole kaikki Someron veteraanit, vaan pieni ryhmä joka kokoontui itsenäisyyspäivää edeltävänä perjantaina. Tässä istutaan päivätoiminnassa ison pöydän ympärillä keskustelemassa lounaan jälkeen, edessä vielä ryhmätoimintaa, bingoa ja päiväkahvit. Toisten tapaaminen ja yhdessä touhuaminen virkistää paljon, yhdessä käydään kuntosalilla ja tuolijumpassa, osalla on vielä oma fysioterapia-hoitokin päivän ohjelmassa. Nämä päivät ovat tärkeitä, odotettuja. Virkistävät mieltä ja kroppaa.

Itsenäisyyspävä on tärkeä jokaiselle, eteenkin kaikille veteraaneille ja me nuoremmat arvostamme heitä hyvin korkealle ja olemme kiitollisia heille.

Kiitos itsenäisestä Suomesta.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

5.12.2020

Himmelin äänetön pyöriminen katossa on miltei yhtä vangitsevaa kuin tuleen tuijoittelu. Jalat ylös sohvalle, muutama vihreä kuula tykö ja rauha on liki täydellistä.

Molemmat kuvan himmeleistä on omatekoisia. Pieni hämäläinen on jo aikojen takaa omakasvatetusta rukiista. Valohimmelin tein kun ne tulivat muotiin muutama vuosi sitten.

Kiitos sinulle joka toimit Kristuksen käsinä ja jalkoina, kuulevina korvina , laulavana suuna, lohduttavana olkapäänä, rinnallakulkijana tässä maailmassa!

Hyvää vapaaehtoisten päivää 2020

Essi Torkkomäki-Ryhtä vapaaehtoistyön ohjaaja

#someronsrkadventtikalenteri #kirkkosomerolla #someronseurakunta

 

4.12.2020

Kynttilän valo virittää joulutunnelmaan.

Mummin lapsille aikoinaan tuomat lumiukkolyhdyt
ovat nähneet monet joulunodotukset takanreunalla.
Tähtipallon kulta kimaltelee liekin loisteessa
samalla kun varjot leikkivät ympärillä.
Soile Selenius
keittiötyöntekijä

 

3.12.2020

"Hapsutonttu iloissaan,
kuusen vieressä toivottaa:
Hyvää mieltä kaikille ja
joulun tunnelmaa"

Kuvan koristeet ovat näkövammaisen käsityönään tekemät.
Hyvää kansainvälistä vammaisten päivää
Anna-Liisa Forsström
kanttori

2.12.2020

Tämän keramiikkaenkelini valmistin kurssilla joulun alla 2014. Meitä oli muutamia naisia vanhoista saunahirsistä rakennetussa tuvassa, jossa teimme erilaisia savitöitä. Välillä nakersimme piparia ja joimme glögiä.

Tunnelma oli iloinen ja välitön, joulua odottava.

 

Enkeli liittyy olennaisesti myös joulun suureen sanomaan:

”Älkää peljätkö, teille on syntynyt Vapahtaja.”

Heidi Sippo

diakoni

 

1.12.2020

Kuta pienempi on itse,
sitä isompi joulu tulee.
Tove Jansson

Pieni lapsenlapseni Hilda 11kk ihailee
valaistua joulupalloa.
Nina Siikjärvi
toimistosihteeri

 

30.11.2020

Meidän perheen joulun odotukseen kuuluu se, että koristeita otetaan pikku hiljaa esille. On ihanaa seurata, kuinka pienet poikani ovat innoissaan kun valoa tulee ikkunoihin ja joulukoristeita ilmestyy hyllyille.

Tämä enkeli pääsee ensimmäisten joukossa näkyvälle paikalle telkkarin viereen.

Osallistu enkeli-ikkuna haasteesen 30.11.-24.12.2020 Jaa kuva enkelistäsi ikkunassa hastagillä #enkeliikkuna #suojelusenkeli

Johanna Teräväinen varhaiskasvatuksen ohjaaja 

29.11.2020

“Nyt sytytämme kynttilän,

se liekkiin leimahtaa"

Tästä se joulunaika alkaa.

Adventtikalenterimme ensimmäinen

koriste on adventtikynttelikkö

ja sen meille esitteli

Lauri Marjamaa

nuorisotyönohjaaja