Akateeminen saksofonikvaretti plays the Beatles. Somerniemen kirkko 28.7. kello 19

Kirjoittaja Essi Torkkomäk… 08.07.2021 - 14:06:30

Akateeminen Saksofonikvartetti konsertoi Somerniemen kirkossa 28.7.2021 kello 19 Tässä konsertissa Akateeminen Saksofonikvartetti esittää The Beatles –yhtyeen sävellyksiä vuosilta 1965–1970. Näinä vuosina yhtyeen sävelkieli oli kehittynyt yksinkertaisten pop-rallien parista paikoin hyvinkin kunnianhimoisiin ja taitavasti rakennettuihin lauluihin.

Olli-Pekka Tuomisalon johtama Akateeminen Saksofonikvartetti on aktiivisin Suomessa toimiva saksofonikvartetti. Se on konsertoinut säännöllisesti vuodesta 1998 lähtien. Nykyiselleen kokoonpano vakiintui vuonna 2004. AS on tänä aikana ehtinyt pitää satoja konsertteja, kantaesittää parikymmentä uutta suomalaista teosta ja levyttää lähes koko kotimaisen kvartettiohjelmiston. AS:n riveissä soittavat Tuomisalon ohella Maaret Koskenkari, Saara Koskipää ja Timo Rantanen.

.