Apua ja tukea

Koronavirus ja Ukrainan tilanne ovat aiheuttaneet yhteiskunnassa  monenlaiista muutosta ja murhetta. Huoli omasta ja läheisten voinnista ja toimeentulosta tässä epävarmassa tilanteessa. Jos pelottaa tai ahdistaa, muistathan, että voit soittaa ja jutella asiasta seurakunnan työntekijöiden kanssa luottamuksellisesti. Puhuminen ja huolien jakaminen on aina askel eteenpäin. Seurakunnan pappien, diakonien ja nuorisotyöohjaajien numerot löydät srk:n yhteystiedoista nettisivulta.

Mieltäsi askarruttavissa asioissa voit kääntyä mm. diakoniatyöntekijöiden puoleen. Diakoniatoimistoon pyydetään ensisijaisesti ottamaan yhteyttä puhelimitse. Heidi Sippo 0447214031 ja Anne Leppälä 0447214026.

Seurakunnan diakoniatyö tarjoaa myös taloushuolissa neuvontaa ja harkinnanvaraista apua. Muistathan, että ensisijaisesti talousasioissa pitää kääntyä Kelan ja sosiaalitoimen puoleen. Seurakunta voi olla tässä myös tukenasi.

 

Kirkon perheneuvonta tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Palvelu on maksutonta ja kaikille avointa. Perheneuvojalla on vaitiolovelvollisuus.Someron seurakunta tarjoaa perheneuvontaa ostopalveluna Salon perheasiain neuvottelukeskuksessa. Ajanvaraus perheneuvojalle Salon perheasiain neuvottelukeskus p. 044 774 5217 ti ja to klo 12–13, muina aikoina jätä viesti vastaajaan tai sähköposti: perheneuvonta.salo@evl.fi. Lisätietoja Salon seurakunnan perheasiain neuvottelukeskuksen sivuilta

Kirkon valtakunnallinen Palveleva puhelin päivystää iltaisin klo 18–24 numerossa 0400 221 180. Kirkon keskusteluavun kaikki palvelut löytyvät verkkosivulta: www.keskusteluapua.fi  

.

 

SURURYHMÄ

Sururyhmä on tarkoitettu sinulle joka olet kohdannut surun ja menettänyt läheisen lähiaikoina. Ryhmässä voimme keskustella luottamuksellisesti kuolemaan ja suruun liittyvistä ajatuksista, tunteista ja kokemuksista. Sururyhmä kokoontuu 8 kertaa.

 

Lisätietoa

Kriisityö

Seurakunta on tukenasi erilaisten kriisien keskellä. Älä jää yksin. Ota yhteyttä diakoneihin. Voit myös soittaa läheisesi puolesta, jos hän ei itse jaksa. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella kohtaamistasi tilanteista. Kriisin aiheuttaessa taloudellisia huolia, on mahdollisuus saada taloudellista tukea seurakunnasta tai avustussäätiöiden kautta.

KAIPAATKO?

Ulkoilu- ja juttuseuraa

Kaipaatko apua ulkoiluun tai juttuseuraa päiviesi piristykseksi? Vapaaehtoinen ystävä voi siinä tapauksessa olla sinulle ratkaisu.

Vapaaehtoisen ystävän kanssa voit ulkoilla, tehdä käsitöitä, käydä asioilla tai vaikka kirkossa. Ja siinä sivussa tulee varmasti jutusteltua niitä näitä. Ystävä vierailee luonasi sopimuksen mukaan 1‒4 kertaa kuussa, esimerkiksi puolitoista tuntia kerrallaan. Ystävän vierailu on sinulle maksutonta. Huomioi, että vapaaehtoinen ystävä tuo iloa ja virkistystä arkeen, mutta hänen tehtäviinsä ei kuulu kodin- tai sairaanhoito, eikä hän saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

Ota yhteyttä seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtään 044 721 4041 tai jätä pyyntö lomakkeella Omaystävä tai saattajapyyntö

 

Saattajaa asiointireissulle

Tarvitsetko avustajaa lääkärissäkäyntiä varten? Oletko menossa apteekkiin tai konserttiin, mutta et pärjää reissulla yksin? Tai onko lähimmäisesi avun tarpeessa? Lähimmäisavunvälityksestä voit pyytää vapaaehtoisen avustajan mukaasi. Vapaaehtoisen apu on maksutonta. Sinä huolehdit taksikuluista.

Ota yhteyttä mahdollisimman ajoissa, mieluiten viikkoa ennen. Samalle eikä seuraavalle päivälle saattajaa ei ole mahdollista saada. Huomaa myös, että vapaaehtoisemme eivät siivoa eivätkä tee koti- tai sairaanhoitoa. He eivät myöskään käy ruokakaupassa puolestasi, eivätkä saa kuljettaa sinua omalla autollaan.

  1. Soita seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtälle 044 721 4041 tai täytä lomake yhteystietosivulla Omaystävä tai saattajapyyntö
  2. Kerro avuntarpeesi: milloin, missä ja miksi tarvitset saattajaa.

Me soitamme sinulle, kun avustaja on löytynyt