Aina ei vaan jaksa!

Jaa niin, mitä ei jaksa?
Elää sillä tavalla kun olis itselle hyväksi.

Meitä ihmispolosia kyllä neuvotaan kiitettävästi joka suunnasta!
Lääkäriltä tulee vaikka mitä ohjeita, ja lopuksi se klassikkokysymys: ”Entäs tupakka ja alkoholi?”.
Jos sitten menee hammaslääkäriin, niin päivät päästään pitäisi hoitaa hampaita: tikuttaa, käyttää hammaslankaa, harjata.

No yhteiskunnalla vasta sääntöjä piisaakin.
Ei myöskään sovi unohtaa vaimon roolia. Uskaltaisinko sanoa, että kyllä sieltäkin suunnalta tulee ”hiukan” ohjeistusta, kuinka elää ihmisiksi.

Seurakunnankin sielunhoitajallani, jota saattohoitaja-kappalaiseksi kutsun, on myös yhtä ja toista sanottavaa hyvän elämän eväistä!

No entäs sitten itte Isä Jumala? Sieltä vasta tuleekin lunta tupaan. Niistä käskyistä ei selviä Erkkikään kuivin jaloin ja synnittä! Joutuu vetoamaan armodirektiiviin. Onneksi se kuuluu kirkon repertuaariin.

Otsakkeeseen palatakseni, mulle on mysteeri, miksei me ihmiset tehdä niin kun neuvotaan? Mä olen jo antautunut, nostanut kädet pystyyn. Ei musta tän parempaa saa!

Kun en keksi teemaan sopivaa virttä, turvaudun Matti Pellonpää vainaan elämänfilosofiaan:

”Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kun Ellun kanat.”

Honkasen Jokke