Äitienpäivä

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Tänä vuonna äitienpäivää juhlitaan tulevana sunnuntaina. Ensimmäistä äitienpäivää Suomessa vietettiin 1918. Päivä, jona juhlitaan äitejä, ja koko perhe on siinä hetkessä vahvasti läsnä. Tämän vuoksi se onkin mielestäni vuoden parhaimpia pyhiä.

Maailmassa on paljon äitejä kaikki omanlaisiaan. Ajattelen, että äitien yhteinen ja tärkein tehtävä on olla läsnä, henkisesti sekä fyysisesti. Äidin ja lapsen yhteinen matka alkaa odotusajasta ja se kestää toivottavasti läpi elämän. Aikojen saatossa se muuttaa muotoaan ja toisille omasta äidistä saattaa tulla hyvä ystävä, jolle voi jakaa kaikki ilot ja surut.

Mielestäni äitienpäivällä kiitetään äitejä heidän olemassaolostaan ja kaikesta siitä tuesta mitä äiti on antanut. Ollaan kiitollisia siitä mitä he ja me teemme. Äidit ovat arjen supersankareita. Emme välttämättä edes ajattele miten paljon äidit tekevät mutta he kyllä tekevät.

Tämä tuleva äitienpäivä tulee omalla kohdallani olemaan viides laatuaan. Päivä on ollut itselle tärkeä jo ennen omia lapsia. Olen todella läheinen oman äitini kanssa. Lapsena muistan, kuinka me keräsimme isoja kimppuja valkovuokkoja äitienpäivänä äidille ja isoäideille. Nykyään äitienpäiväaamu on todella erityinen, saan nukkua pitkään, aamupala tuodaan sänkyyn, joka yleensä syödään yhdessä. Tällaiseen äitienpäivään olen itse tottunut jo lapsena. Toivottavasti se on kaikille yhtä mukava. Muistakaa, että äidit te olette ihania ja tärkeitä.

Tänä vuonna äitienpäivä on erilainen kuin ennen, mutta ei anneta sen vaikuttaa juhlapäivään. Ei haittaa, jos juomme etäkahvit tai käymme moikkaamassa äitejä ja isoäitejä ikkunan takana. Se on vain yksi vuosi ja ajattelen, että meillä on vielä monia yhteisiä äitienpäiviä edessä.

Siunattua äitienpäivää, jokaiselle äidille.

Äidin rukouskirjasta:

Jumala, minä rakastan lastani niin että sydämeen koskee. Siunaa kaikkialla maailmassa äitejä, jotka rakastavat lapsiaan samalla lailla.

Jumala, minä pelkään lapseni puolesta. Siunaa kaikkialla maailmassa äitejä, joiden pelko on paljon todellisempaa ja synkempää.

Jumala, minä kannan huolta yhteisestä maailmastamme. Siunaa kaikkialla maailmassa äitejä, joiden lapsia yhteisen maailmamme kipu ensimmäisenä uhkaa. Aamen.

 

Johanna Teräväinen
Someron seurakunnan vs varhaiskasvatus ohjaaja