Ihana elämä taviksena

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

”Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.” Näin taas tutkimuksen, että me ollaan lähes maailman onnellisin kansa! Keltä ne kysyy? Kun mä menen noihin ns. Esson baareihin, mitä saan kuulla?
Kaikki pielessä.
Ne poliitikot, joille olen antanut ääneni, siis mua viisaammille, ei poloiset ole tehneet ikinä yhtään oikeaa poliittista päätöstä.
No politiikkojen valitsemat virkamiehet. Sama tahti. Millä ne insinöörin tai maisterin paperit on saaneet?
Sama urheilijoitten kanssa. Kaikki pielessä!

Oltaiskos vähän positiivisempia. Minusta positiivisuus auttaa sekä mielenterveyttä että fyysistä.

Mitä siihen onneen sitten tarvitaan?
Minun mielestä eväät on aika yksinkertaiset: hyvät unenlahjat ja hyvät ruokahalut, kohtuullinen terveys. Ja sen verran rahaa ettei tarvi kokoajan olla huolissaan.

Tuosta rahasta. Kun joskus pysähdyn valoihin tai katson ympärilleni, eipä näy halvempaa pakua kun mun. Antaa pelivaraa tehdä auton vaihtorauhoilla jotain hauskempaa!

No lopulta tuohon otsakkeen teemaan. Siitä onnesta jonka mainitsin. Katsellut noitten oikeasti menestyneitten: Elvis, Marilyn, Olavi Virta, Juice, Laila Kinnunen. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.
Tuollaista suosiota ei ihmismieli kestä. He on kaikki kuolleet ennen aikojaan. Eli minusta on mukavampi olla elävä tavis kun kuollut julkkis.

Se on kyllä auttanut minua elämässä, että olen kliinisesti puhdas kunnianhimosta. No en sitten kuiteskaan ihan puhdas. Alkuperäinen tarkoitus oli, kun olin nuori, että minusta tulisi huippu-urheilija. Luojani suuressa viisaudessaan hoiti tämän ongelman. Ei antanut mulle mitään liikunnallisia lahjoja. Pelasti minut Nykäs Matin kohtalolta. Eli turpaan on tullut kaikissa lajeissa tenniksestä kolmiloikkaan.

Loppukaneettina: Minun onneeni riittää että mulla on nämä läheiset, ja muutama ystävä. Saisinko sanoa, että olen aika onnellinen mies? No mikä voisi olla taviksen virsi? Ehkä tämä: ”Minä vaivainen vain mato matkamies maan!” Se mulle riittää kyllä!

Honkasen Jokke