Isostoiminta Someron Seurakunnassa

Päädyin isoskoulutukseen auttamisen halun ja oman rippikouluajan esimerkkien myötä. Rippikouluaika itselleni henkilökohtaisesti oli tärkeä ja kasvattava kokemus, ja isoset olivat tärkeä osa tunnelmaa. Myös isosten tempaukset, tehtävät ja hauskuudet olivat kiva piristys opiskelun ohella. Rippikoulussa isosten toiminta ja heittäytyminen vaikutti niin kivalta, että päätin itsekin kokeilla, enkä kyllä hetkeäkään vaihtaisi. Yhteiset viikonloppukoulutukset Siikjärvellä herkullista ruokaa syöden, sekä hyvässä seurassa opiskellen, ovat olleet ikimuistoisia. Tottakai korona on sekoittanut tämänkin vuoden koulutuksia. Merkintöjä ei ole niin helppo kerätä, ja nuortenilloissakin ollaan maskit päällä. Lisäksi tuleva maaliskuun koulutus järjestetään Seurakuntakeskuksella. Onneksi kaikesta huolimatta saadaan olla yhdessä, eikä toimintaa lopeteta ihan kokonaan.

Kesän leirejä odotan jo kovasti. On jännää päästä itse isoseksi, kun vuosi sitten kesällä olin itse vasta rippikoululainen. Isostoiminta tuo mukanaan myös paljon vastuuta, heittäytymistä, ryhmän ohjaamista ja tukena olemista. On tärkeää, että rippileireillä kaikilla on hyvä olla eikä kukaan jää yksin.

Hyvä Jumala, siunaa uusien rippikoululaisten leirit ja anna meille mahdollisuus isostoimintaan vallitsevan tilanteen aikana. Siunaa meidän jokaisen huominen, sekä anna meille voimaa elämään. Aamen.

Tuula Kyyrä
isonen