Koko maailma on sinua varten

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen kuunnellut KLS:n kappaleen Tanssi. Kyseinen kappale on kokonaisuutenakin hieno, mutta erityisen kauniin siitä tekevät sen sanat, jotka kehottavat jokaista elämään omanlaistansa elämää Jumalaan turvaten. Kappaleen kertosäkeessä todetaan koko maailman olevan valmis ihmiselle, joka on valmis ottamaan hypyn tuntemattomaan ja elämään omaa elämäänsä. Elämää eivät saisi määritellä muiden mielipiteet tai toiveet, vaan tärkeintä olisi rakentaa siitä omanlaisensa omien virheiden ja onnistumisten kautta.

Elämän varrella tulee silti vastaan tilanteita, joissa tarvitaan tukea toisilta. Meistä jokainen tarvitsee joskus jotakuta, joka pitää kädestä ja joka tukee elämän käänteissä. Oli sitten kyseessä pieneltä tuulenvireltä tai puita repivältä myrksyltä tuntuva koettelemus, ei sen kanssa pidä jäädä yksin.

Pahimmankin myrskyn keskellä tulee muistaa, että Jumala kulkee vierellämme koko ajan. Jumala on se pieni valonpilkahdus pimeässä ja se pieni näkymätön voima, joka saa sinutkin kulkemaan periksiantamattomasti läpi vaikeimpienkin aikojen. Jumalaan saa nojata silloin, kun sade kastelee hiukset ja kun ilta-aurinko polttaa taivaan kauniiksi, toisin sanoen juuri silloin kun sitä itse tarvitsee.

Roosa Joosela
Isonen
Someron seurakunta