Miksi sinä olet tärkeä?

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Jokainen tarvitsee hyväksyntää, oikeutuksen olla minä itse. Eri ryhmissä erilaiset toimet tuovat tunnustuksen. Työelämässä tai harrastuspiirissä hyväksynnän mittarina ovat usein omat teot: teetkö mitä oletetaan ja teetkö sen oletetulla tavalla. Pyrkimys täyttää odotukset ohjaa toimimaan tavalla, joka ei välttämättä ole sama kuin sinä itse. Mukautuminen, joustaminen ja yhteistyö ovat äärimmäisen tärkeitä taitoja kaikissa ihmisten välisissä suhteissa. Sinun itsesi kannalta ne eivät välttämättä ole kovin tärkeitä: niitä hyödyntämällä saavutetut edut johtavat ratkaisuihin, joita kenties tavoittelet, nostavat tasoasi meritokraattisissa rakenteissa. 

Itsensä väsyttäminen taistelussa maailman vaatimuksia vastaan on eri asia kuin itsensä väheksyminen täyttämättömien odotusten vuoksi. Sinä itse et tarvitse tekoja. Olet oikeutettu olemaan sinä, vaikka et tekisi mitään, vaikka paikkasi ihmisverkostoissa ei paranisi. Olemalla mukautuva, joustava ja yhteistyökykyinen, samalla pysymällä ulospäin täysin tietämättömänä näistä pyrkimyksistä, voit rakentaa luottamuksen itseesi ja toimia hyödyksi muita ihmisiä kohtaan, työntekijänä, kaverina, ystävänä. 

Sinä kerskut, että olet rikas, entistäkin varakkaampi, etkä tarvitse enää mitään. Et tajua, mikä todella olet: surkea ja säälittävä, köyhä, sokea ja alaston. Ilm 3:17

Tarvitsetko ihmisten antamaa kunniaa vai Jumalan antamaa kunniaa? Ollessasi kerskaamatta, kokiessasi olevasi surkea, mutta tietoinen siitä että olet oikeutettu, haluttu ja toivottu, olet paras ystävä toiselle. 

Mikko Virtaperko, markkinointisuunnittelija