MITÄ ANNETTAVAA MINULLA ON?

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Ensi sunnuntain raamatuntekstit kehottavat hoitamaan Jumalalta saatuja lahjoja ja käyttämään niitä hyvin. Mitä nämä lahjat ovat minun kohdallani? Miten käytän niitä oikein?

Meillä voi olla taitoja, jotka näkyvät ulospäin muille ja me tiedostamme ne myös itse. Tällaisia lahjoja ja taitoja voivat olla esimerkiksi soitto- ja laulutaito. Näiden taitojen avulla on helppo luoda hyvää mieltä ympärilleen. Mitä muita piirteitä ja lahjoja meillä on kuin kaikille näkyvät?

Meillä on taitoja ja ominaisuuksia, joista itse tiedämme mutta epäröimme niiden paljastamista muille, koska emme pidä niitä tärkeänä. Vastaavasti meissä kaikissa on myös piirteitä ja lahjoja, joita emme välttämättä löydä itsestämme, mutta muut ihmiset kyllä huomaavat ne. Minä pidin nuorempana itseäni arkana tilanteissa, joissa osa ihmisistä osallistuu aktiivisesti keskusteluun ja on täynnä tarmoa ja energiaa. Olen kuitenkin nyt oppinut muiden ihmisten avulla ymmärtämään, että tämä ”arkuus” minussa onkin rauhallisuutta ja kuuntelemisen taitoa.

Viimeiseksi meillä on vielä piirteitä, jotka ovat vielä piilossa sekä meiltä itseltämme ja muilta ihmisiltä, mutta ei Jumalalta. Jumala osaa kyllä valjastaa nämäkin lahjat käyttöömme.

Näitä kaikkia piirteitä, ominaisuuksia ja lahjoja voi siirtää näkyväksi itselleen ja muille muun muassa keskustelemalla läheisten kanssa omista vahvuuksistaan, tutkimalla itse itseään ja vaikka hiljentymällä rukoukseen. Kun näitä piirteitä ja lahjoja löytää itsestään, niitä ei tarvitse piilottaa vaan tuoda ne muiden iloksi. Lähde siis tutkimusmatkalle itseesi ja ota kaverit ja perhe tueksi. Ole rohkeasti oma itsesi ja näytä se muille.

 

Lauri Marjamaa

nuorisotyönohjaaja