Pirulainen on voitettavissa

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Korona on saanut monet suomalaiset ahdistumaan ja pelon valtaan. Pelko tappaa elämänilon ja uskon siihen, että elämä kantaa ja asiat järjestyvät.  Itsellekin on tullut hetkittäin vahva oman kuoleman todellisuudentaju. Ja rehellisesti on tunnustettava, etten halua kuolla, ainakaan vielä.

Suomeen on syntynyt mielenterveyden hoitovelkaa kaiken muun velan lisäksi. Yksinäisyys, pelko, epävarmuus,  herääminen siihen, ettei  voi ollenkaan hallita tätä elämää ovat vieneet pohjan pois monen elämästä. Tavanomaiset keinot pitää huolta itsestään ovat kadonneet, eikä tilalle ole tullut uusia. Ollaan kuin tyhjiössä tai välitilassa.

Itse olen odottanut, että hengelliset johtajat, vaikka piispat sanoisivat nyt jo  jotain rohkaisevaa. Maallista valtaa käyttävä Sauli Niinistö sanoi suomalaisille koronan ensimmäisen aallon tullessa;  " Me olemme kohdanneet mahdottoman, eikä se ole alkuunkaan ohi. Mutta tämä pirulainen on voitettavissa. Me nujerramme sen. Kun me tämän mahdottoman nujerramme, niin kannattaa muistaa, että sille joka mahdottoman voittaa, on kaikki mahdollista, kaikki se hyvä, mitä elämä tarjoaa." Voisivatko hengellistä valtaa käyttävät ottaa kopin tästä ja kertoa meille, kuinka mahdoton voitetaan? Jeesus sanoi, että sille, joka uskoo, mikään ei ole mahdotonta. Ja meidät ihmiset  tuntien sanoi, ettei meillä ole uskoa edes sinapinsiemenen vertaa... Silti Jumalalle ei mikään ole mahdotonta, korona-pirulainenkaan.

Sota-aikana presidentti Kallio kehotti suomalaisia rukoilemaan. Silloinkin tilanne oli inhimillisesti ajatellen mahdoton. Netistä löytyy Kyösti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikana, se  on ihan ajankohtainen nytkin. Rukous päättyy sanoihin; Herra Jeesus Kristus, kaiken me voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme. Armahda meitä. Aamen.

 

Maija Heinonen