Totuuden Henki, johda sinä meitä

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Tuo Topeliuksen virsi on todennäköisesti sinullekin jo lapsuudesta tuttu. Virren hienot sanat kannatta lukea. Toisen säkeistön alku kuuluu: ”Kaikessa näytä käsiala Luojan, mahtavan viisaan, kaiken hyvän suojan.” Kevät on taas koittanut ja kasvit ovat puhjenneet kuolleelta näyttäneestä tilasta täyteen loistoonsa muutamassa päivässä. Voisiko tämän kaiken takana olla kukaan muu kuin mahtava, viisas, kaikkivaltias Jumala, kaiken Luoja? Pienessä kasvin siemenessä on valmiina koko kasvi. Kun se saa riittävästi lämpöä ja kosteutta, se alkaa kasvaa uudeksi kasviksi.

Virressä lauletaan myös, että tietomme siunaa. Elämme tällä hetkellä yhteiskunnassa, jossa tieto on valttia. Jumala on antanut ihmisille kyvyn ajatella ja Hän on myös tarkoittanut, että käytämme aivojamme. Esimerkiksi lääketieteen ja teknologian kehitys on monella tapaa Jumalan hyvän tahdon ja huolenpidon välineitä. Monet ovat kuitenkin siirtäneet Jumalan syrjään ja älystä on tullut jumala.

”Kristus on tiemme, valo sydäntemme, toivomme ainut, pyhä totuutemme.” Vain Totuuden Henki, Pyhä Henki, voi ihmiselle lahjoittaa todellisen viisauden, joka on ymmärrys siitä, että Jeesus on Golgatan ristillä sovittanut meidän syntimme. Jeesuksen vuoksi meillä on pääsy Isän yhteyteen ja iankaikkinen elämä. Kristus-valossa saamme kulkea elämänmatkaa Isän kotiin. Tähän iloon ja turvaan saamme tänäänkin jäädä. ”Kristuksen luokse, rakkauden tuojan, johdata meidät.”

Tuula ja Esko Kuusela
Someron srk:n Raamattu- ja rukouspiirin vetäjät