Lähetystyö

Kun seurakunnassa puhutaan lähetyksestä, kyseessä ei yleensä ole postitus. Lähetys on Jumalan työtä, johon hän ottaa ihmisiä työtovereikseen.

Jumala lähetti meille Poikansa, joka lähettää opetuslapsensa. Kristilliseen uskoon kuuluu sanoman levittäminen. Olemme saaneet Jumalalta niin paljon hyvää, että olisi väärin pitää se vain itsellämme. Siksi seurakunta lähettää lähetystyöntekijöitä. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa heitä kuitenkin lähetetään ulkomaille niin, että seurakunnat tukevat lähetystyöhön erikoistuneita järjestöjä, jotka rekrytoivat ja lähettävät sopivia henkilöitä. Lähetystyötä tehdään myös tuottamalla kristillistä ohjelmaa radioon, televisioon ja internetiin sekä Raamattua kääntämällä ja levittämällä.

Lähetystyössä pyritään kristillisten seurakuntien syntymiseen ja kasvuun. Lähetystyöntekijät myös tukevat vaikeissa oloissa toimivia seurakuntia.  Monin paikoin lähetystyöhön kuuluu sairaanhoitoa, opetusta ja kehitysprojekteja, useimmiten yhteistyössä paikallisten kristittyjen kanssa.

Lähetystyö ei ole vain lähetystyöntekijän työtä jossain kaukana, vaan se on lähettävän seurakunnan työtä.  Kuka tahansa seurakuntalainen voi tukea lähetystyötä rukouksin ja vapaaehtoisin rahalahjoituksin.  Seurakunta tukee lähetystyötä myös kolehdeilla ja talousarviosta myönnettävillä varoilla.  Suomeen palatessaan lähetystyöntekijät vierailevat lähettäjiensä luona.

Someron seurakunta on sitoutunut tukemaan erityisesti Sari Kuittiloa joka on Suomen Lähetysseuran (SLS) työntekijänä Jerusalemissa, ja Kari Tynkkystä, joka on Evankelinen Lähetysyhdistys ry:n (ELY) lähettämänä Viron evankelis-luterilaisen kirkon (EELK) palveluksessa. He ovat Someron seurakunnan nimikkolähettejä. Sekä Koistisia Kreikassa Lähetysyhdistys Kylväjän palveluksessa

Lähetystyön yhdyshenkilönä Someron seurakunnassa on Lilli-Irmeli Hintsa, p. 044 7214012.

Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista.  Te olette tämän todistajat. 

Luukas 24: 46-48

Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme.  Pyydämme Kristuksen puolesta:  suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. 

2 Kor. 5: 20

Someron seurakunnan nimikkolähetit

Koistisen perhe

Seikkailuun suostuneet

Koistisen perhe

 

Moikka! Meidät on kutsuttu seikkailuun ja olemme siihen suostuneet. Lähetyskurssin jälkeen luulimme lähtevämme Etiopiaan, mutta toisin kävi. Muutimme Kreikkaan maaliskuussa 2023 ja teemme diasporatyötä persiankielisten parissa. Tiina vastaa traumatyön somaattisesta puolesta ja on mukana työpajoissa ohjaamassa kehollisia harjoitteita. Lisäksi Tiina palvelee yhteistyöjärjestöä hoitamalla käytännön asioita, mm. valmistelee erilaisia tapahtumia. Karrin päätehtävä on huolehtia lapsista ja kodin arjesta. Tämän ohella Karri hoitaa diasporatyön viestinnällisiä tehtäviä. Olemme oppineet lähetyselämästä, että koskaan ei tiedä tarkalleen, mitä tulee tapahtumaan ja niinpä rukouksemme on, että saamme olla Jumalan käytössä, minne ikinä Hän meitä johtaakaan.

 

Kuulkaa nyt, te jotka sanotte: »Tänään tai huomenna me lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin, viivymme siellä vuoden, teemme kauppoja ja keräämme hyvät voitot.» Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu. Näin teidän tulisi sanoa: »Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.» (Jaak. 4:13-15)

 

Tällainen elämä on samaan aikaan erittäin antoisaa ja raskasta. Jos sinulla heräsi mielenkiinto ja haluaisit kuulla lisää, mitä perheenä pääsemme tekemään ja kokemaan, liity mukaan lähettäjätiimiimme osoitteessa: www.kylvaja.fi/osallistu/liity-lahettajarenkaaseen/. Saat kuulumisiamme sähköpostiisi ja halutessasi voit ryhtyä rukoilemaan puolestamme ja tukea taloudellisesti mahdollisuuksiesi mukaan työtä, jossa olemme mukana. Myös käytännön avulle saattaa olla tarvetta eteen tulevissa tilanteissa. Olemme kaikesta tuesta ja rohkaisusta kiitollisia!

 

Kylväjä tekee yhteistyötä useiden Kreikassa toimivien pakolaisjärjestöjen kanssa auttaakseen varsinkin Keski-Aasiasta tulleita ihmisiä, mutta työ tavoittaa myös monesta muista maista lähteneitä. Työ sisältää seurakuntatyötä, diakonista avustamista ja urheilutyötä. Kylväjä tukee myös pakolaisseurakuntien ja -verkostojen toimintaa. Lue lisää: www.kylvaja.fi/tyomme/diasporatyo.  

Koististen esittelyvideo:

 

 

 

Sari-Johanna Kuittilo

Minä ja koirani, Poju jonka adoptoin viime helmikuussa. Koira luo paljon yhteyksiä erilaisiin ihmisiin ja toimii myös terapeuttina. Olemme kohdanneet ja työstäneet jo useampia ihmisiä joilla oli koirapelko. Pojun kanssa tutustuen, pelko on muuttunut koiramyönteiseksi ja avannut välillä isompiakin lukkoja ihmisten elämästä. Olen Sari-Johanna Kuittilo, diakoni ja työnohjaaja, alun perin kotoisin Uudestakaupungista. Työskentelen diakonian ja psykososiaalisen työn asiantuntijana Lähi-Idässä. Asemapaikkani on Jerusalem, Lähetysseuran Felm-keskus, jossa myös asun. Työnohjauksia teen yksilö- ja ryhmäohjauksina paikallisisille kumppaneillemme ja eri sidosryhmille. Se on myös silta mikä mahdollistaa kutsua eri paikallisia toimijoita yhteen; jakamaan, rakentumaan ja vahvistumaan yhteisen vaihtopöydän äärellä. Toimin paikallisen kirkon Pyhän maan ja Jordanin luterilaisen kirkon diakoniatyön asiantuntijana, tukemassa, rakentamassa ja vahvistamassa paikallista diakoniatyötä. Osana työtäni on luoda koulutusta diakoniatyön merkityksestä ja hengellisen kasvun matkasta. Saan paikallisista seurakunnista ja kumppaneiltamme pyyntöjä sielunhoitoon ja kriisi-traumatyöskentelyyn.

Osan työstä teen täällä Felm keskuksella ja osan ulkopuolella. Liikun siis paljonkin eri kaupungeissa ja kylissä. 

Opiskelin Pieksämäen Sisälähetysseurassa diakoniksi. Suomessa toimin diakoniatehtävissä viitisen vuotta. Sinä aikana sain sydämelleni lähteä lähetystyöhön. Lähetysseuran lähetyskurssin jälkeen sain kutsun Israeliin diakoniatehtäviin vuonna 2005.

Mottoni: "Sydän Jumalalle, käsi lähimmäiselle.”

 

 

 

 

 

 

 

Kari Tynkkynen

Kari Tynkkynen on kokenut lähetystyön­tekijä. Työkausia on takana niin Afri­kassa kuin Virossa. Kari on sekä Sambiassa toimivan LECA kirkon että Viron kirkon pappi.

Vuosina 2005-2016 Kari toimi Ridalassa ja Martnassa sekä Paiden seurakunnan kirkkoherrana vuosina 2014-2016. Nii et Kari räägib hästi eesti keelt 😊

 Muutaman vuoden kotimaanjakson jäl­keen Kari koki jälleen voimakkaan kutsun lähetystyöhön ja Kari kutsuttiin työhön Viroon, tällä kertaa länsi-Viron rovastikunnan alueelle. Asuinpaikkana alkuvaiheessa on Haapsalu. Kari toimii rovastikuntapappina ja kiertää seurakunnissa saarnaamassa, kouluttamassa ja opettamassa. 

Lähetysjärjestönä Karia lähettämässä ja tukemassa on Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry. Yhdistys tekee lähetystyötä erityisesti lähialueilla, Virossa ja Venäjällä. Virossa tuemme Karin lisäksi mm. Anna Makeevan työtä Sauella, Lähetyskuoroa sekä Tartossa Maarian seurakunnan perhetyöntekijää Lea Saarta ja Tarton Perhekeskusta. Yhdistyksen toiminnasta lisätietoa löytyy kotisivuilta www.evankeliset.net