Konsertit

Someron seurakunnassa järjestetään konsertteja säännöllisen epäsäännöllisin välein. Konserttitoiminnasta vastaa kanttori Olli Salomäenpää (p. 044 721 4021), johon voit olla yhteydessä, jos haluat tarjota konserttia.

Mahdollisia konserttipaikkoja on kolme: 
1) Someron kirkko, johon mahtuu noin 1 300 henkilöä. Kirkkosalissa on pieni Hellaksen pystypiano. Kirkon urut ovat vuodelta 1880, rakentaja J.A. Zachariassen (19 äk, mekaaninen koneisto ja hallinta). Urkujen erikoisuus tai haasteellisuus, riippuen tilanteesta, on sen viritystaso, a1=435 Hz
2) Somerniemen kirkko, johon mahtuu noin 350 henkilöä. Kirkkosalissa on keskikokoinen Yamahan pystypiano. Kirkon urut ovat vuodelta 1980, rakentaja Urkurakentamo Tuomi (12 äk, mekaaninen koneisto ja hallinta)
3) Someron srk-keskus, jonka muokattaviin saleihin saadaan istumapaikat noin 300 henkilölle. Salissa on Yamahan C7-flyygeli, joka on juuri peruskorjattu.

Menneiden vuosien osittain negatiivisiin kokemuksiin nojautuen (erityisesti joulukonserttien osalta), pyydän huomioimaan muutaman seikan:

 

Kirkkotilaan liittyy monilla erityisiä tunteita, myös hyvin syvällisiä. Ajatus kirkkotilan sopivuudesta siihen tai tähän on monien ihmisten mielessä todellinen kysymys. Pyydämme, että tämä kysymys otetaan vakavasti mietittäessä esimerkiksi tilaisuuden ohjelmaa. Se, että jokin asia ei ole sopimaton tai kirkkovastainen, ei tee siitä automaattisesti ihmisten mielissä kirkkotilaan soveltuvaa tai sitä kunnioittavaa.

Olisi hyvin suotavaa, että varsinkin kirkkotilassa esiintyvät olisivat itsekin vähintäänkin jonkun kristillisen kirkon jäseniä. Sillä miksi haluat tulla kirkkoon esiintymään, jos et arjessasi halua olla tukemassa sen toimintaa?

Mitä enemmän äänentoistoa ja -painetta, sitä enemmän ja kärjekkäämpiä mielipiteitä kirkkotilaan soveltuvuus -kysymyksessä.

Millä tavoin tarjoamasi konsertti palvelee seurakunnan, yleisön mutta myös esiintyjien omaa hengellistä elämää ja sen rakentumista?