Someron seurakunnan rippikoulukesä 2024

Kirjoittaja Lilli-Irmeli Hintsa 24.05.2024 - 18:06:29

Someron seurakunnan rippikoulut on saatu vuosikymmenien ajan järjestää Siikjärven leirikeskuksessa. Viime kesänä siellä tehtiin sisäilmatutkimuksia, joissa selvisi, että päärakennuksessa on lahovikaa, vanhaa vesivahinkoa ja ilmassa haitallisia mikrobeja. Myös majoitusrakennuksessa on huono sisäilma, joka voidaan korjata koneellisella ilmanvaihdolla.

Remonttia alettiin suunnitella ja rippikoulun pitämiseen varattiin korvaavat tilat. Valitettavasti emme käyneet ajoissa tutustumassa meille vieraisiin leirikeskuksiin. Teimme tutustumiskäynnit vasta keväällä, ja jouduimme toteamaan, että osa työntekijöistämme ei pysty noissa tiloissa työskentelemään. Jokainen oireilee sisäilmaan omalla tavallaan. Jouduimme toteamaan, että varaamamme tilat eivät soveltuneet meille. Emmekä halua ottaa riskiä rippikoulua käyvien nuorten ja isosten kohdalla, että heille tulisi tilojen vuoksi terveysongelmia.

Päätimme pitää kiinni siitä, että rippikoulut järjestetään päivinä, jotka on ilmoittautumisvaiheessa kerrottu, eikä konfirmaatiopäiviä vaihdeta.

Kartoitimme rippikoulun pitämiseen soveltuvat tilat laajalti. Valitettavasti jouduimme toteamaan, että leirikeskukset ovat kesäkausiksi varattu jopa useammaksi vuodeksi eteenpäin, eikä meille sopivia tiloja löytynyt. On todella harmillista, että emme voi tulevana kesänä järjestää rippileirejä leirikeskuksessa.

Rippikoulu on tärkeä ja merkityksellinen hetki elämässä. Tavoitteenamme on toteuttaa mahdollisimman antoisa ja onnistunut rippikoulukokonaisuus tämän kesän rippikoululaisille.  Rippikoulua toteuttavien työntekijöiden kanssa olemme rakentaneet käytettävissä olevista palikoista rippikoulukokonaisuuden, jossa on mahdollisimman paljon elementtejä rippileiriltä. Suunnitelmamme on käyty läpi kirkkovaltuuston kokouksessa.

Rippikoulut on tarkoitus toteuttaa näin:
Maanantai retkipäivä Siikjärvelle, jossa mahdollisuus saunoa ja uida.
Tiistai - keskiviikko yövymme kirkossa. Rippikoulun käytössä seurakuntakeskus.
Torstai – perjantai yövymme seurakuntakeskuksessa.
Lauantain teemana luomakunta, teemme retken Torronsuolle.
Sunnuntai retkipäivä Siikjärvelle, jossa mahdollisuus saunoa ja uida.

Seurakunta järjestää rippikoulun ruokailut aamupalasta iltapalaan, ja retkipäivien kuljetukset seurakuntakeskuksesta kohteeseen ja takaisin seurakuntakeskukseen.

Silloin kun yöpyminen on kotona, rippikoulupäivä alkaa aamulla klo 8.30  ja päättyy illalla klo 20. Näin saamme rippikouluun mahtumaan sellaisen hauskanpidon, johon olemme rippileireillä tottuneet.

Jokaisella rippikouluryhmälle järjestetään oma ilta, jolloin kokoonnumme seurakuntakeskukseen klo 17-18.30. Illassa tutustutaan rippikoulun lukujärjestykseen, esitellään leirin ohjelmaa ja tutustutaan ohjaajiin ja isosiin.

ripari 1 (Paimio) 13.6.
ripari 2 (Perniö 1) 11.6.
ripari 3 (Perniö 2) 12.6.

Muutokset rippikoulun toteutuksessa ja siitä tiedottamisessa ovat herättäneet tunteita ja nostaneet esiin kysymyksiä. Jos kokee tarpeelliseksi, niin on mahdollisuus tulla torstaina 30.5. klo 18 seurakuntakeskuksen nuorten tiloihin rippikoulun tiedotushetkeen. Siellä käydään tarkemmin läpi rippikoulun toteutusta.

 

Someron seurakunnan rippikoulutyön puolesta

Lilli-Irmeli Hintsa, Sari Pehkonen, Tanja Erkkilä ja Martti Rouhiainen

sekä luottamushenkilöt

Katja Noki, Kaisa Vasama-Kakko ja Hanna-Liisa Kärki