Lehtien sivut

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Lehtien sivut ja televisio-ohjelmat täyttyvät koronauutisista. Neljätoista kuukautta maailma on sinnitellyt nousevien tartunta- ja kuolinlukujen varjossa odottaen pelastusta. Rokotteita jaetaan tärkeysjärjestyksessä ja odotetaan terassien aukeamista. Monilla aloilla koetaan synkkiä hetkiä, työttömyyttä ja konkursseja. Yksinäisyys uhkaa vanhuksia ja koululaiset syrjäytyvät etäopetuksessa. Pessimistisimmät puhuvat maailmanlopusta. On vaikeaa nähdä valoa kaiken harmauden keskellä.

Kuitenkin. Meillä on ruokaa, valoa ja lämpöä. Korona-aika on herättänyt uuden yhteisöllisyyden ja toisten auttamisen hengen. Me voimme tavata toisiamme rajatusti ja puhelimen tai internetin välityksellä. Suomessa rajoitukset eivät ole yhtä rajuja kuin esimerkiksi Hollannissa, jossa joutuu varaamaan liikkeestä ajan, päästäkseen ostamaan vaatteita, eikä saa tavat kuin yhden oman ruokakunnan ulkopuolisen ihmisen kerrallaan.

Meillä on hyvin. Uutiset maailmalta kertovat sodista, pakotteista, pakolaisista. Ihmisillä on yhä hätä. Korona ei ole helpottanut pakolaisleirien olosuhteita tai saanut turvapaikanhakijoiden virtaa tyrehtymään. Uutiset maahanmuuttajien keskuudessa leviävistä koronatartunnoista saavat pelkäämään ja asenteet hädän keskeltä tulleita kohtaan muuttumaan negatiivisemmiksi. Hekin tarvitsevat tukea ja yhteisöllisyyttä.

Jeesus sanoi: ” Minun Isäni kodissa on monta huonetta” tarkoittaen taivasta. Olkoon meilläkin tilaa tarvitseville niin kauan kuin olemme täällä maan päällä. Riittäköön sydämissämme lämpöä ja paikka kaikille sitä tarvitseville.

 

Taru Välttilä