Maqaan kee eenyu?

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Aloimme tänä syksynä opiskella oromon kieltä, kun tarkoituksemme oli lähteä perheenä Etiopiaan lähetystyöhön. Yksi oppimistamme asioista oli "Maqaan kee eenyu?" eli "Mikä sun nimi on?"

Kun tutustumme uuteen ihmiseen, on meillä tapana kysyä hänen nimeään. Näin kohtaamme hänet yksilönä, osoitamme kiinnostusta häntä kohtaan. Joskus tuttavuus jää pinnalliseksi ja nimikin pian unohtuu, joskus tästä uudesta ihmisestä tulee meille läheinen, tärkeä ystävä. 

Jos sanon tuntevani henkilön vain sen perusteella, että tiedän hänen nimensä, olen vain osittain oikeassa. Tutustumisessa oleellista on viettää aikaa toisen kanssa, vain siten voi oppia todella tuntemaan toisen. Haastan sinua pohtimaan seuraavaa kysymystä: Kuinka hyvin tunnet Jeesuksen? Onko hän sinulle tuttu, jota kävit jouluna kirkossa tervehtimässä? Vai onko hän ystäväsi, jonka kanssa vietät aikaa?

En tiedä vastaustasi, mutta sen tiedän, että Jumala tuntee sinut. Jesajan kirjassa sanotaan: Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. (Jes. 43:1) Jumala tietää siis nimesi ja paljon enemmänkin. Etsi Raamatusta tai googlaa psalmi 139, niin ymmärrät, mitä tarkoitan.

Rakas Jumala. Kiitos nimestäni. Tunnet minut läpi kotaisin ja silti rakastat minua. Auta minua priorisoimaan aikaani oikein ja tutustumaan Sinuun paremmin. Jeesuksen nimessä, aamen.

Koistiset
lähetystyöntekijät
Lähetysyhdistys Kylväjä