Onko sinulla aikkaa?

Kirjoittaja
Hartauden päiväys

Onko sinulla aikaa?

 

Sunnuntaina vietetään Isänpäivä. Sen merkitys itselleni on muuttunut viimeisen vuoden aikana. Saan kiittää paitsi omaa isääni hänen rakkaudestaan, saan myös itse kokea isänpäivän viettämistä isänä nyt toista kertaa. Täytyy kyllä myöntää, että onhan se mukavaa viettää isänpäivää isänä. Lopulta mielestäni isänpäivä on kuitenkin päivä muiden joukossa ja tärkeämpää onkin arvostus, rakkaus ja yhteinen aika myös arjessa.  

Niin arjessa kuin isänpäinä voimme antaa hetken myös taivaan isälle, Jumalalle. Hän on isä, joka haluaa kaikkea hyvää lapsillensa ja hän haluaa turvata lapsiensa tulevaisuuden. Hän rakastaa sinua ja odottaa sinua luoksensa. Tästä Jumalan rakkaudesta kertoo mielestäni osuvasti ”Isän Rakkauskirje”, joka on Jumalan rakkauskirje meille kaikille. Siihen on koottu lohdullisia ja lupauksellisia raamatunkohtia kirjeen muotoon. Kirje loppuu seuraavasti:

"Eikä mikään enää erota sinua minun rakkaudestani" Room. 8:38-39
"Tule kotiin, ja järjestän taivaassa kaikkien aikojen juhlat."  Luuk. 15:7
"Olen aina ollut ja tulen aina olemaan Isä."  Ef. 3:14-15
"Kysyn sinulta: haluatko olla lapseni?"  Joh. 1:12-13
"Minä odotan sinua."  Luuk. 15:11-32

Jumala kaipaa meitä hänen luokseen ja haluaa olla meidän kanssamme sekä keskustella rukouksen kautta. Samoin itse juhlakaluna olemisen sijaan kaipaan perheen yhteistä aikaa ja kivaa tekemistä päivästä rippumatta. Tiedän myös oman isäni arvostavan samoja asioita. Hänelle ei ole oleellista tuonko perinteistä konvehtirasiaa isänpäivänä tai tulenko vain kahvipöytään. Oma isäni odottaa yhteisiä urheilu ja penkkiurheilu hetkiä päivästä ja vuoden ajasta riippumatta ja minä haluan näitä hetkiä hänelle vielä tarjota. Mitä sinun isäsi haluaa sinun kanssasi tehdä tai mitä sinä isänä haluat tehdä lastesi kanssa? Löytäkää yhteistä aikaa sen tekemiseen.

 

Lauri Marjamaa

nuorisotyönohjaaja