Jussi Härme

Elämä jatkuu

 

Kiertelen kesäpaikkamme Rantamajan järvenrantaa. Kesä heräilee ympärillä, mutta moni asia on vielä keskeneräinen. Laituri on tavallisesti liplattanut saunan edessä jo kuukauden, mutta nyt se nojailee vielä seinää vasten. Vene, jolla olemme soudelleet yleensä jo toukokuun alkupuolella, on sekin vielä vesille laskematta. Karkaako tämä kesä käsistä?

Jäljet

Seurakunnan isostoiminnan nuorilla on nimikkohuppari. Sen selkämyksen kuviota halkoo poluksi piirretty jalanjälkien jono. Katsojalle jää vaikutelma, että jäljet jatkuvat ohi kuvion, ne tulevat alueelle ja jatkuvat horisonttiin. Kulkijan matkasta vain pieni osa on näkyvissä.

Ripari

 

Bussi kaartaa leirikeskuksen pihaan. Ovesta työntyy lumiselle aukealle leiriläinen toisensa jälkeen. Mukana on kirjava kokoelma kasseja: selviytymisvarustus viikonloppuriparia varten. Niillä selviää leiritouhuista, mutta mikä auttaa siihen, kun sydän on vähän syrjällään?

Nuoret parveilevat pienissä ryhmissä ja hakevat paikkaansa. Kenen vieressä haluan olla? Kuka kelpaa lähelleni? Miten kelpaan toisten seuraan?

Palapeli

Viime viikkoina olemme tutkineet malleja ja värikarttoja sekä vertailleet sävyjä ja materiaaleja. Kodissamme on hitaasti etenevä projekti: asumuksen sopeista aina joku kerrallaan saa uuden ilmeen ja järjestyksen. Ideoiden, löytöjen ja pienten haaveiden palaset muovautuvat kohti kokonaisuutta.

Pienistä osista rakentuu vähän kerrallaan valmista. Olisipa yhtä helppoa maalata elämän palaset paikoilleen; tavoittaa elämän eri vaiheissa ajatus siitä, mikä on viisasta ja mihin suuntaan edetä.